Müzik aletlerinin bölümlerini bilmek o aleti tanımak adına oldukça önemlidir. Bu bölümleri bilerek doğru kullanımı da rahatlıkla öğrenebilirsiniz. 3 ana bölmenin bir araya gelmesiyle oluşan yan flüt de tanınması gereken müzik aletleri arasında yerini almaktadır. Yan flüt kursunda da ilk olarak yan flüt tanıtılmaktadır. Baş kısmı müzik seslerinin asıl çıkma yeri olarak önemli görülmektedir. Doğru nefes tekniği ile bu raya üflenilmesi ile sesler çıkarılmaktadır. Bu sesler doğru nefes teknikleri ile istenilen tonda ayarlanabilmektedir. Bazı durumlarda teknik yetersiz kalmaktadır. Bu nedenle deliklerin de kullanılması gerekmektedir.

Deliklerin bulunduğu bölgeye de gövde adı verilmektedir. Gövdede bulunan delikler sayesinde çıkarılan seslerin tonları da ayarlanmaktadır. Burası müziğin ses genişliğinin ayarlandığı yer olarak da düşünülmektedir. Bu gövdede bulunan delikler farklı boyutlarda sıralanmştır. Belirli bir mekanizmaya sahip olan bu bölgede deliklerin birbirine olan yakınlıkları da farklıdır. Yan flütün en büyük bölgesi gövde bölgesi olarak anlandırılmaktadır. Kaldıraç sistemi ile oluşturulmuş olan bu bölge klasik flütlerden bu yönü ile de ayrılmaktadır. Kaldıraç sistemi seslerin daha doğru çıkarılmasına olanak tanımaktadır.

Kuyruk bölümü en altta olan bölümdür. Bu bölüm diğerlerine göre flüt bünyesinde oldukça az yer kaplamaktadır. En küöçük bölge olan bu bölgede sağ elin serçe parmağı ile kullanılabilecek delikler mevcuttur ve bu delikler de ses tınılarına oldukça büyük katkılarda bulunabilmektedir. Bu bölümleri iyi bir şekilde algılayarak müzik aletinizi kolaylıkla tanıyabilirsiniz. Yan flüt kursumuzu arayıp yan flüdü kendiniz de inceleyebilir ve yan flütle ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

İzmir yan flüt dersi